Achiziționăm un imobil care are chiriași?

Imobilul -casă sau apartament- pe care doriți să-l achiziționați este închiriat? IMMOWEST24 vă informează…

Dacă doriți să achiziționați o locuință care are chiriași este de dorit să lămuriți toate detaliile înainte de semnarea la notar a contractului de cumpărare. Astfel evitați problemele neplăcute care pot apărea după semnarea contractului de vânzare/cumpărare.

Ce trebuie să știm despre această problemă?

  • Termanul de reziliere (Kündigungfrist) a contractului de închiriere, pentru chiriași, este în funcție de vechimea avută de chiriași în această locuință. Acest termen este de minim trei luni și maxim nouă luni. Această perioadă de care poate beneficia chiriașul începe să curgă începând cu data la care a fost emisă scrisoarea de reziliere (Kündigung).
  • Contractul de închiriere (Mietvertrag) al actualului chiriaș nu poate fi reziliat decât de către cumpărător!!! Vânzătorul nu are dreptul să-l rezilieze!
  • În scrisoarea de reziliere (Kündigung), noul proprietar este obligat să motiveze rezilierea contractului de închiriere și anume – UZ PROPRIU (EIGENBEDARF).
  • Scrisoarea de reziliere (Kündigung) are dreptul să fie emisă de noul proprietar doar după înscrierea acestuia în cartea funciară -Grundbucheintrag-.
  • Cea mai gravă problemă care apară? Chiriașul nu dorește să se mute sau nu găsește locuința adecvată!!! Procedura de evacuare este de durată și costisitoare!

Concluzie: IMMOWEST24 vă recomandă să achizitionați un imobilliber sau să lămuriți cât mai exact problema cu chiriașii.

Derulează în sus